Megjelentek a Konteókönyvek!

2013.10.23. 19:24

konteo_1_2_poszter_1411391125.jpg_600x848

Már kapható a két Konteókönyv! 30 + 30 válogatott hazai és külföldi összeesküvés-elmélet, a Seuso-kincsektől a MA-240-es járat tragédiáján keresztül a körmendi gyermekgyilkosságig. A könyvek tartalomjegyzését és a hozzájutás módjait ide kattintva olvashatod el: Konteó1 (kék kötet), illetve Konteó2 (zöld kötet).

Szerző: tiboru

Kedves barátaim, milstorysok!

Köszönöm mindenkinek a türelmet, cserébe van egy jó hírem: az új (saját) portál tesztüzemmódú működése elkezdődött. Olvassátok el az ottani beköszöntő szöveget, regisztráljatok és mostantól kezdve ott várlak benneteket. Az új poszt is ott lesz hamarosan olvasható!

Itt lassan becsukjuk a boltot, a kommentelési lehetőséget is megszüntetem. Hajrá BlogRepublik, várok mindenkit odaát!

Szerző: tiboru

Kedves barátom!

Itt jobboldalt egy donate gombot láthatsz, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezheted lájkolásod a Milstoryblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút önkéntes. A beérkező pénzt (ha lesz olyan) egy új (saját) oldal létrehozására szeretném fordítani, ahová a blogjaimat (és nem csak azokat...) akarom összegyűjteni.

Szóval ha gondolod...

Köszönöm!

tiboru


 

Kedves barátaim, kollégák, bajtársak! Tisztelt szerzők és olvasók, jelenlegi és exkatonák, rendőrök, határőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bévések, titkosszolgák és szimpatizánsaink! Hajdani és jövendőbeli fegyveresek!

Mindenféle általános fennforgások és személyes fejlemények miatt a Milstoryblog mától jó egy hónapig szünetel. A bloggazda nem pihen ugyan, de a bloggal most egy ideig sajnos nem lesz ideje foglalkozni. Az elképzelések, továbbá a remények szerint valamikor január első felében (valamilyen formában) újrakezdjük, vagy itt, vagy valahol máshol. Nagyon remélem, hogy ez a jó kis csapat nem széled szét az elkövetkezendő öt-hat hétben, hiszen sokkal nagyobb szívásokat is túléltünk már az elmúlt években/évtizedekben. Az obsitos mindig is számíthatott bajtársaira, így én is számítok rátok.

Egyelőre nincs semmi teendőtök, csak az, hogy időről időre nézzetek ide vissza és tartsátok fenn a Milstoryblog szellemét, szellemiségét. És persze törjétek a fejeteket, emlékezzetek és küldjetek sztorikat!

Mert mindenkinek van egy története...

Üdv, boldog ünnepeket, viszlát 2012 januárjának közepén!

tiboru

323. - Éjszakai ijedtség

2011.11.30. 08:00

Itt minálunk a Milstoryn is volt már több olyan poszt, amely az éjszakai őrséggel foglalkozik; azzal a furcsa érzéssel, amikor az ember ott áll a töltött fegyverrel a nagy semmi közepén (legalábbis úgy érzi…), s az addig megszokott környezet egészen új arcát mutatja az olykor bizony megszeppent hősiesen feladatát teljesítő katonának. BigJoe most egy hasonló élményről számol be.
 

322. - Legénységi étkezde

2011.11.28. 08:00


Biztos vagyok benne, hogy sorkatonai szolgálatának ideje alatt mindegyikünk adott több-kevesebb konyhaszolgálatot, ami alatt megismerte a címben szereplő épületet kívül-belül. Estván most az ezzel kapcsolatos emlékeiből szedett össze egy csokorral. Tehát: első szakasz, első raj! Irány az étkezde, ne tarts lépést, in-dulj!
 

321. - Határőr úttörők

2011.11.25. 08:00


Kelempájsz
kolléga mai posztjában erősen nosztalgikus (és bizony egy kicsit szentimentális) húrokat penget, de az vesse rá az első követ, aki nem tud olyan katonaemlékeket előkotorni a memóriájából, amelyek első körben nem az ideges borzongást, hanem a jólesően sajgó érzelmeket aktiválják…

320. - Határzárás

2011.11.23. 08:00


A katonaembert békeidőben megkörnyékező kihívások között (az unalom, az alkohol és az idióta elöljárók mellett) feltétlenül meg kell említenünk a hideget. Mindannyian fáztunk már őrszolgálatban, reggeli tornánál vagy akár a körletben is, de biztos vagyok abban, hogy olyanról, amit Nedecz barátunk határőrként közel 19 évvel ezelőtt átélt, viszonylag kevesen számolhatunk be.

Azt, hogy hogyan, már jeleztem egy párszor – fegyelmi okból úgy baxxtak ki a főiskoláról, hogy a lábam sem érte a földet. Amúgy meg soha egész életemben eszem ágában sem volt katonának lenni, én is – mint minden értelmes ember – őszinte szívvel a hátam közepére sem kívántam az ilyen hülyeségeket. Hogy akkor mit kerestem katonai főiskolán? Hát úgy, hogy felvételiztem rá. Kétszer. Mert először nem vettek fel – kezdi mai gyónás-sorozatát Szögyi, mi pedig szívdobogva lessük a folytatást.

318. - Az első eltáv

2011.11.18. 08:00Az első, laktanyából hazaküldött levelezőlap ürügyén BigJoe megemlékezik az első benti napokról, majd az ugyancsak első, könyves eltávról.
 


Szögyi
történeteinek két (olykor-olykor) visszatérő alakja ma külföldre látogat, hogy a szélesebb béketáborba is elvigyék a magyar katonatiszt-palánták baráti (és kicsit sörszagú) üdvözletét.

316. - Huszáros megoldás

2011.11.14. 08:00


Estván
barátunk ma a családjában fennmaradt legrégebbi katonatörténetet adja közre. Ha emlékezetem nem csal, talán ennyire még nem is utaztunk vissza az időben a Milstoryblog hasábjain.
 

315. - Sztár vársz

2011.11.11. 08:00Kommentezés közben egy határőrtárs juttatott eszembe egy – számomra legalábbis – rendkívüli esetet. Azért rendkívüli, mert nem szívatás, nem bukás és semmilyen kellemetlen emlék nem tartozik az esethez – vezeti fel BigJoe a mai történetét

 

314. - Alba Regia: a kezdet

2011.11.09. 08:00Az elmúlt pár hétben a végleges alakulatomhoz, a székesfehérvári Alba Regiához átkerülésem emlékeit szedegettem össze. Fogyasszátok egészséggel, ha eljön az ideje! – írja Estván a felvezetőjét, amihez most csak annyit fűzünk hozzá, hogy eljött!
 

313. - Riadó

2011.11.07. 08:00


A repülősök és a buffosok közötti antagonisztikus ellentét, a haderőnemek értékrendje közötti különbözőség, továbbá Szögyi bajtárs közismert stílusa garancia arra, hogy még egy ilyen rövid történet is, mint a mai, alkalmas arra, hogy a dicsőséges Október novemberi évfordulóján megadja nekünk a mindennapi betevő derűt.   
 

Szerző: tiboru

50 komment

Címkék: bolyai riadó szögyi